نمك طعام مشمول استاندارد اجباري است

 

 نمك طعام مشمول استاندارد اجباري بوده و توليد و عرضه آن بدون تاييديه استاندارد و بسته بندي مناسب به دليل تهديد سلامتي مصرف كنندگان خلاف مقررات مي باشد.

به گزارش کانون خبر ایران،مدير كل استاندارد فارس در پاسخ به سئوالي در مورد وجود نمك هاي  بدون علامت استاندارد و مشخصات كارخانه توليدي به نام نمك دريا در بعضي از مراكز عرضه گفت : نمك طعام مشمول مقررات استاندارد اجباري بوده و ويژگي هاي اين محصول ميبايست مطابق استانداردها ي ملي ايران به شماره ۲۶ و ۱۱۹۵ باشد.

رهنما اضافه کرد:مطابق اين استاندارد ها ماده اوليه نمك چه از معادن آبي باشد و چه ازسنگ نمك بايستي در كارخانجات مناسب توليدي داراي مجوز طي مراحل مشخصي از جمله آسياب كردن ، شستشو و كريستال شدن مجدد و نهايتا بسته بندي و نشانه گذاري دقيق با علامت داراي كد ده رقمي توليد و به بازار عرضه شود.

وي افزود: در اين كارخانجات خلوص نمك بايستي به حد بيش از ۲/۹۹% برسد و لازم است مسئولين كنترل كيفيت كارخانجات تمامي مراحل فرآيند توليد نمك را از مرحله دريافت مواد اوليه ، فرآيند توليد محصول و بسته بندي آن را مورد بازرسي و نمونه برداري قرار دهند.

او اظهار داشت: در حال حاضر در استان فارس ۶ واحد توليدي تصفيه و بسته بندي نمك طعام تحت نظارت اداره كل استاندارد محصول خود را مطابق استاندارد ملي و با علامت استاندارد به مراكز عرضه تحويل مي نمايند.

مدیر کل استاندارد فارس عنوان کرد: كارشناسان اداره كل استاندارد فارس مرتبا از خط توليد كارخانجات بازرسي و از محصولات توليدي نمونه برداري و كيفيت محصولات توليدي خود را در آزمايشگاههاي استاندارد مورد آزمون قرار ميدهند.

این مقام مسئول خاطر نشان کرد: تاكنون مشكل خاصي كه سلامت مصرف كنندگان را تهديد نمايد در نتايج آزمون بدست نيامده است و لذا مصرف كنندگان با اطمينان خاطر محصولات بسته بندي نمك طعام با علامت استاندارد داراي كد ده رقمي را مصرف نمايند.

رهنما در پايان بیان کرد: متاسفانه عده اي سود جو اخيرا نمك هاي غير استاندارد و بدون مشخصات تحت عنوان نمك دريا به بازار عرضه مينمايند كه اين نمك ها بدليل نامشخص بودن توليد كنندگان آنها براي مصرف كننده خطرناك است و نكته قابل تامل در خطرناك بودن مصرف اين نوع نمك نامشخص بودن نحوه بسته بندي و توليد اين نمك ها و اينكه از چه منطقه اي تامين شده است ميباشد. لازم است مصرف كنندگان تنها از نمك هاي استاندارد استفاده نموده و از مصرف هرگونه نمك دريا به دليل نامشخص بودن معدن ماده اوليه واحتمال وجود آلودگي هاي شيميايي و فلزات سنگين و در نتيجه تهديد سلامت مصرف كننده پيشگيري نمايند.  


انتشار دهنده:شیما جعفریان

 

 

انتشار خبرها در جوامع مجازی



پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *